tools-ar.png
2022-06-03
By kate

Nepieciešamie resursi Arweave jaunpienācējiem

Original by Kate

Šajā rakstā aplūkosim nepieciešamās aplikācijas un resursus Arweave iesācējiem. Šīs aplikācijas būs noderīgas, lai sāktu strādāt ar ekosistēmu un to iepazītu labāk.

ArConnect

ArConnect ir browser extension, kas kalpo kā Arweave maciņš un login caurlaide aplikācijām. Tas ļauj tev aplūkot, pārvaldīt un sūtīt failus, rīkoties ar savu bilanci un aplūkot veiktās transakcijas visiem maciņiem. Ar ArConnect palīdzību vari arī ielogoties Arweave aplikācijās (sauktas par dApps).

Ņemot vērā, ka transakciju parakstīšana un encryption strādā fonā caur extension, nevis pašu aplikāciju, tavu keyfile, jeb atslēgas failu nav iespējams nozagt. Tas ir drošāk kā ielādēt keyfile, kad notiek transakcija lokāli klienta pusē. 

ArConnect neietur komisijas maksu par AR vai PST pārskaitījumiem, bet viņi ietur mazu komisiju par darbošanos ar dApps. Kad trešā aplikācija izmanto ArConnect, maza summa tiek ieturēta un tā nonāk pie nejauši izvēlēta VRT žetona turētāja. 

Lejuplādē viņu browser extension no viņu lapas – arconnect.io.

ArDrive

ArDrive ir decentralizēta, komūnu vadīta datu glabāšanas platforma, kas piedāvā beztermiņa datu glabāšanu. ArDrive piedāvā glabāt NFT, personīgos foto un video, dokumentus vai saglabāt interneta lapas. Tajā var ielādēt vairākus failus, tas ir drošs un publisks, un piedāvā bezcenzūras dalīšanos ar failiem. Cilvēki to izmanto, lai dalītos ar rakstiem, grāmatām, ierakstiem, foto un kodu. 

ArDrive piedāvā “pay-per-life” (maksā vienreiz) modeli, nevis ikmēneša maksu, kas nozīmē, ka nav nepieciešams maksāt atkārtoti, lai uzglabātu un saņemtu piekļuvi saviem failiem. Viņi nodrošina, ka tavi dati paliek pie tevis arī tad, ja kompānija maina savus noteikumus (terms and services), piemēram, ja tavs konts ilgi ir neaktīvs. 

Ņemot vērā, ka ArDrive saglabā tavus datus permaweb, tavi faili ir pieejami neskatoties uz citām pārmaiņām – tev būs piekļuve saviem datiem pat tad, ja ArDrive bankrotēs. 

Lai sāktu strādāt ar ArDrive spied šeit

Arweave Dev Discord

Lai saņemtu atbalstu ar permaweb attīstīšanu, ir vērts pievienoties Arweave Dev komūnai. Tajā ir galvenie programmētāji un inženieri gan no Arweave komandas, gan ekosistēmas. Tas ir ļoti noderīgs resurss programmētājiem, lai saņemtu palīdzību programmēšanas jautājumos. Tur ir arī kanāli aplikāciju idejām, palīdzībai ar SmartWeave, gateways, testewave un vēl. 

Pievienojies serverim šeit

Arweavers Telegram čats

Vēl viens kanāls, kur pievienoties, lai sazinātos ar komūnu ir Telegram, tāpēc iesakām pievienoties Arweavers Telegram čatam.  Šis čats ir mazāk par tehniskām lietām un vairāk fokusējas uz cenām, un vispārēju protokola lietderību. Komūnai pat bija tikšanās Lisbonā, 2021. gadā.

Šis čats nav tikai spekulācijām. Tu vari uzdot jautājumus par to kā nopirkt AR, kā ielādēt datus, kur atrodas miners un cita veida informāciju. 

Pievienojies čatam šeit

Arweave Web Extension

Arweave Web Extension ir vēl viens maciņš, kas darbojas arī kā web arhivētājs. Ar Arweave Web Extension tu vari saglabāt web lapas un internetā saglabātus pdf failus, video vai jebko citu, kas varētu kļūt par 404 upuri. 

Tas arī ļauj tev darboties ar savu AR žetonu maciņu tieši browser, piemēram, lejuplādēt maciņa vēsturi un saglabāt to kā CSV failu. Tam ir vairāku maciņu atbalsts, kas nozīmē, ka vari viegli pārslēgties starp saviem maciņiem. Tu vari sūtīt un saņemt AR žetonu un ģenerēt jaunas AR maciņa atslēgas. 

Viņi piedāvā arhivēšanas un maciņa lietošanas instrukcijas, kas padara viņu lietošanu vieglāku. Vairāk instrukcijām spied šeit

arweave-js

JavaScript bibliotēka, lai darbotos ar Arweave – arweave-js – ir galvenais resurss, lai būvētu aplikācijas uz permaweb. Tas piedāvā atbalstu gan no klienta puses JS, gan Node serveriem, padarot arweave-js par neaizvietojamu resursu JavaScript programmētājiem. 

Šī bibliotēka padara tādas lietas kā jauna maciņa ģenerēšanu, AR sūtīšanu, parakstīšanu un datu ielādi, daudz vieglāku. 

Aplūko projekta GitHub šeit.

everPay

everPay ir maksāšanas protokols gan Arweave, gan Ethereum. Tā mērķis ir nodrošināt uzticamu, decentralizētu maksāšanas aplikāciju visiem, kā arī atvieglot SDK programmētājiem vienkāršu DEX būvēšanu.

Kopš everPay, transakcijas tiek ielādētas ķēdē minūšu laikā. EverPay protokols šobrīd atbalsta Ethereum un Arweave, kā arī atbalstīs Arweave PST (profit-sharing tokens). 

Lai sāktu izmantot everPay spied šeit

Finnie

Finnie ir Koii maciņa browser extension. Tu to vari izmantot, lai mint NFT un glabātu tos mūžīgi (piemēram, tu izmantotu Finnie, lai iegādātos kādu no evolucionējošajiem Atomic Zombies). Tu vari to izmantot arī, lai glabātu savus NFT un saņemtu KOII  žetonu par skatījumiem. 

Pēc Finnie browser extension lejuplādes tu vari vai nu pievienot jaunu maciņu, vai jau esošu. Tad iegūsi mazu summu AR un KOII žetonu, lai varētu sākt. 

Lejuplādē Finnie šeit

Verto

Verto ir universāla birža Arweave PST (profit-sharing tokens) un NFT. Tu vari samainīt AR pret dažādiem ekosistēmas žetoniem, kas atspoguļo akcijas tādiem produktiem kā ArDrive, decent.land, PermaBot, kā arī pašam Verto.

Verto Space strādā arī kā galerija tiem NFT, kas ir minted Verto, piemēram, articulate.eth’s Bark Blocks series.

Apmeklē Verto šeit

ViewBlock

Katrai blockchain ir nepieciešama publiska transakciju, adrešu, bloku un network statistikas monitorēšana. ViewBlock nodrošina šo funkciju Arweave ekosistēmai, kļūstot par permaweb galveno bloku monitorēšanas sistēmu.  ViewBlock ir noderīgs, lai pārbaudītu vai Arweave valūtas transakcija ir mined blokā, vai pārliecinātos, ka SmartWeave līguma darbības ir izdevušās.

Tāpat, vari iegūt informāciju par jaunāko statistiku – kopējo blockweave izmēru, dienas transakciju skaitu, nodes lokācijas un vēl. 

Dodies uz ViewBlock šeit

Wrapped AR

Wrapped AR vai wAR, ir ERC20 žetons, ko izveidoja everFinance. ERC20 žetons nozīmē, ka tas nāk no Ethereum standarta. Katra wAR žetona vērtība ir 1:1 AR žetonam, un ir veids, kā Arweave žetona lietotājiem darboties Ethereum ekosistēmā.

Tāpat, kā ja tev pieder AR, tu vari to samainīt pret wAR, tu vari arī samainīt wAR pret AR. Šādi everFinance ir radījuši veidu, kā decentralizēti iegūt AR žetonu.

Tu vari saņemt wAR žetonu Uniswap.


Join our
Telegram / Discord / Twitter / LV Twitter

Tagged with In No tags

kate

Kate is a journalist and editor for Arweave News.

Sign up for newsletter

Sign up here to get the latest news and updates delivered directly to your inbox.